deadxsweetness

Gaijin lolita i Fukuoka~

Canal City

Kategori: Allmänt

Här i Fukuoka finns ett stort berömt shopping center vid namn Canal City. Det verkar som att de flesta turister som kommer till Fukuoka går dit. Jag måste nog säga att jag var inte är så imponerad... Själva shopping centret är byggt så att det är delat i två olika delar och det finns en liten bäck som rinner i mitten. Eftersom det finns två 'separata' delar av centret så blir man förvirrad av vart man är och vart man ska, affärerna är inte direkt speciella och förutom vattnet i mitten så jag vet inte riktigt vad det är som är så annorlunda med Canal City egentligen. ( .   . ); Det är ganska stort och fint, men inget utom det ordinära tycker jag.
 
Här är lite foton på mig och inne i centret:
 
För bara några få veckor sen var det varmt och skönt. Nu är det så kallt att man kan ej gå ut i kortarmat längre... ( ;___; )
 
 
Här är 'mitten' av Canal City. Där blir bäcken bredare och det görs fontän show ett par gånger om dagen.
 
Fontän-show ( ^ ^ )
 
Eftersom det är Halloween (idag!) så fanns det en sådan här fin pumpa dekoration. ( ^ 3 ^ )
 
Här är en video av showen som de hade:
 
 
 

AP - Royal Unicorn

Kategori: Allmänt

Idag släppte Angelic Pretty sitt nya print som heter Royal Unicorn. ( ^ ^ ) Jag hade vetal ha den ända sedan jag såg den i Kera förra månaden, så jag åkte dit idag och gick till AP så fort jag kunde. Blev väldigt glad över att de hade kvar grejerna från serien! Tror faktiskt att de hade alla klänning-vertionerna i alla färger, utom OP'n som bara fanns i brunt. Jag provade både en brun och en ljus brun/blå JSK men bestämde mig för att ta den bruna för att det är lättare att matcha med de kläderna jag redan har. Printet och tyget är väldigt fina, så jag kan inte vänta på att ta på mig den! ( ^ w ^ )
 
Köpte JSK + strumpbyxor + rosett
 
Kjol-tyget på denna JSK är tjockare än vanligt, så det liknar soff-tyg eller gardin-tyg lite. Men inte på ett negativt sätt, utan tyget är riktigt fint och känns som hög kvalitet. Ovan delen är i sammet. ( ^ ^ )
 
Närbild på brochen/detaljer.
 
Hoppas verkligen jag får tillfälle att ha på mig den snart!!!
 

Kumamoto resa del 2

Kategori: Allmänt

Del 2 av Kumamoto resan~
 
Under andra dagen åkte vi buss hemmåt men stannade på lite olika ställen på vägen. Vi var bland annat på Kumamoto castle, vilket är ett stort och fint slott (eller ett flertal byggnader med ett huvudslott). Det var väldigt fint där, det enda tråkiga var att vi hade ganska lite tid på oss att gå runt och titta och att det ej fanns guidade turer. Eftersom det var många turister där så sprang vi mest från ett hus till ett annat, kollade snabbt i de olika rummen och sprang vidare igen. Därför kan jag inte riktigt säga att jag vet mycket om själva slottet... men fint var det i alla fall!
 
Här är jag och mini-slott-maskott?
 
Main-slotts byggnad.
 
Taket innuti ett av slottsrummen.
 
Utsikt från utanför skyddsmuren. Själva musen var inte bara hög, den var även mycket bred. Det var väldigt imponerande att gå in/ut från slottsområdet, men tyvärr för mörkt för att ta en ordentlig bild av hur det ser ut när man går igenom muren.
 
Efter det att vi var på slottet åkte vi vidare för att plocka Nashi päron. Just dessa päronen är specifikt asiatiska, väldigt goda och väldigt stora! Vi gick alla runt och letade efter de största päronen för att plocka. Min vägre runt 1,3 kilo och den var inte den största som fanns. XD Tog 3 dagar att äta upp den och då hade jag ändå hjälp. 
 
Päronen växte på låga träd och varje päron var lindad i en papperspåse, vilket jag har aldrig sett förut. När man plockade päronet på gick man till mannen ansvarig för stället och han kollade om päronet var bra eller inte. Jag fick plocka en ny då mitt första päron var med mask i. Trist att det första päronet inte var bra, men jag hittade ett ännu större päron andra gången så det var tur ändå. ( ^  ^ )
 

Kumamoto resa del 1

Kategori: Allmänt

För två veckor sen var alla utbytestudenter på en resa till Kumamoto - ett annat län av Kyushu området. Vi åkte buss genom hela Kyushu, vilket bara tog runt 4 timmar då Kyushu är en ganska liten ö och på kvällen stannade vi på ett ryoukan-stil hotell med onsen. ( ^ ^ ) På vägen dit så var vi även på ett museum där det fanns en massa skulpturer utomhus. Det var fint, men vädret var ganska dåligt så det var trist att gå runt ute med paraply och kolla på statyer...
 
Här är jag i en 'ram' staty?
 
Alla skulpturer var ganska skumma... hmm
 
Sånna här män stod ute i skogen och gömde sig bland alla träden.
 
Ute i regnet mitt i ingenstans XD
 
Sen kom vi fram till hotellet, vilket var väldigt fint och stort. Vi fick bo i väldigt stora rum, som mer liknade lägenheter än rum. ( ^ ^ ) 4 personer per rum så inte för mycket folk. Det var en väldigt stor middag med traditionell japansk mat som aldrig tog slut. Maten var framdukad från början men sen kom det fler och fler maträter under tiden vi åt. Jag blev riktigt mätt måste jag säga! Det mesta var gott, men vissa grejer smakade lite skumt... Efter maten så var det karaoke och sen gick alla till onsen såklart. ( ^ w ^ )
 
Tekniskt sett så var det 3 olika rum som ett rum bestod av. En där man gick in, en stor med bordet/där man sov på kvällen och sen fanns det även en veranda.
 
Lite av maten som var framdukad från början. ( ^ ^ )
 
Utsikten från hotellet var väldigt fint också! Här är en panorama bild:
 
 
Fortsättningen på dag 2 kommer i nästa inlägg~
 
 

En söndag

Kategori: Allmänt

Så idag är det söndag, vilket är nice för att då är man såklart ledig. ( ^ ^ ) Vaknade ganska tidigt för att göra läxor och sen hinna åka in till Hakata (Fukuokas centrum typ) utan att det blir allt för sent. Var på plats i bra tid och gick först en runda till Parco och kollade in Swimmer affären där för första gången. Den var helt okay, ungefär lika stor som Swimmer i Shinjuku så det fanns en del fint. Jag får inga pengar förens nästa vecka så jag kollade mest bara på vad det fanns... fast jag köpte ändå en väska. haha Det var dock lite grann meningen från början, då jag inte tog med mig en vit lolita väska och behövde en. Såg den väskan jag köpte i Tokyo först men tänte köpa den sen, så nu när jag såg den igen passade jag på och köpte den. Lyckades avstå från att köpa nåt mer!
 
Gick runt på lolita affärerna sen, de är ju inte så många tyvärr så det hände inte allt för mycket där. Hittade dock en väldigt söt jacka från Innocent World och ett par svarta skor i M på BABY (ÄNTLIGEN!). Om de inte är sålda tills nästa vecka blir jag riktigt glad. Hoppas verkligen de inte försvinner innan jag hinner köpa de! Sen betalade jag avgiften för bokningen av Tea Time Nostalgia och nu är det bara att vänta till nästa månad då de ska ringa mig så jag kan åka och hämta klänninge. ( ^ 3 ^ ) Ser fram emot det!
 
Nästa lördag ska jag och Viktoria ner till stan och köpa jackor med! Ska bli kul~
 
Har ingen stor spegel hemma så här är en toalett-spegel bild XD
 
och här är en snabb bild på min nya Swimmer väska.
Det finns så mycket nytt som jag inte har tagit bild på... ( >< ) Alla grejerna från Tokyo till exempel.
Tror dock inte att jag orkar ta bilder på allt, så jag antar att mina inköp får dyka upp lite då och då när jag har på mig de ( ^ ^ )
 
 

RESERVED

Kategori: Allmänt

Så idag gjorde jag en grej! Nämnligen så ringde jag Baby the stars shine bright och reserverade en klänning från deras Tea time nostalgia serie. ( * 3* ) Första gången jag pratade i telefon med en japan och första gången jag reserverade en klännig!!! OMG OMG OMG! Excited much haha
 
Så här ser den ut! Fast jag reserverade en svart klänning och ett par strumpor. ( ^ ^ ) Funderade på att reservera en headress med men jag har köpt en stor svart bonnet i CC i Tokyo och jag tror det passar till denna klänningen med. Så spännande det ska bli att få den sen! När man reserverar som jag gjorde så ska man till affären och betala en fee inom en vecka. Så jag får åka imorgon eller på söndag. Ser jättemycket fram emot det! Måste bara köpa svarta skor... har fortfarande inga lol
 

Qpot Mook

Kategori: Allmänt

Igår såg jag att Qpot hade släppt ut en ny Mook book med detta årets/nästa års kollektioner. Jag var inte helt säker på att jag ville köpa den då, men när jag såg den en gång till idag så köpte jag den ändå. Är riktigt nöjd med köpet faktiskt! Det finns en massa fina foton på smycken i boken och man fick också en påse på köpet. ( ^ ^ ) Den kommer till bra användning som en skolväska, då jag inte hade en skolväska sedan innan. Det negativa är att nu nar jag har kollat på Qpots kollektioner vill jag så gärna köpa nåt. Men det är så dyrt. ( ;____; ) 
 
Ni får ursäkta bilderna, de är lite mörka... det är inte så bra belysning i mitt rum.
 
Påse + Mook
 
Vinter kollektionen ( ^ ^ )
 
Kakor!
 
Vår-kollektionen ser så söt ut. Jag vill gärna ha ett sånt choklad-kanin halsband. ( *3* )
 
 
 

Water show

Kategori: Allmänt

Här är en video jag filmade på Canal City i Fukuoka. Det är en vatten fontän show som de gör varje dag. ( ^ ^ )
 

Dessert och Maid cafe

Kategori: Allmänt

Jag hinner visst inte uppdatera här så ofta som jag hade velat... det händer en hel del här borta så jag hoppas att ni kan hålla ut med mitt sega uppdaterande så länge. Efter det att jagkom till Fukuoka har jag inte haft en ända helt fri helg, inget undantag nu i helgen eller nästa helg. ( >< ) Mycket att göra och när man är ledig så är det läxor som gäller...
 
Hur som helst så ska jag nu göra en sista post om Tokyo. ( ^ ^ ) Jag träffade en japansk lolita (det skrev jag lite om innan) och vi gick till ett riktigt fins dessert ställe. Det fanns så många olika val och allt verkade vara så gott! Jag tog en dessert med banan och små mini crepes. ( * 3* ) Jättegott med glass och grädde och banan och annat som jag inte riktigt vet var det var. Jag vill definitivt dit igen när jag är i Tokyo!
 
Detta är från utanför cafet. Vi fick vänta på att bli insläppta vilket ofta händer när man ska till populära cafeer i t.ex. Tokyo. Men väntetiden var inte så lång ( ^ ^ )
 
Här är min dessert!!!
Visst ser den fantastiskt god ut? ( ^ w ^ )
 
och här är jag. Ursäkta skum bildvinkel...
 
Efter att jag träffade lolitan och vi gick runt en massa (bla. till Closet Child i Ikebukuro - där jag inte hittade nåt kul) så träffade jag Viktoria på stationen i Akihabara och vi gick en runda där. Såklart hamnade vi på ett Maid cafe efter ett tag. Vi gick till Mai Dreaming cafeet där jag har varit 3 gånger nu. De är alltid trevliga där så det är ett säkert val om man inte är säker på vilket cafe man ska välja. ( ^ ^ ) Där åt jag middag, vilket blev en omerice björn tallrik med lite tempura.
 
Så här såg det ut~
Jag fick välja vad för bild maiden skulle rita på björnens täcke. ( ^ ^ )
Det känndes lite taskigt att äta upp björnen men han var väldigt god!
Öronen och  munnen var gjorda av små ost bitar, björnen var kryddat ris och tecket omlett.
 
Så med denna post är det slut på Tokyo bilder och snart får jag börja försöka uppdatera ikapp allt som har hänt i Fukuoka. ( ^ ^ )
 
 
 
 

Ghibli museet

Kategori: Allmänt

När jag var i Tokyo besökte jag såklart Ghibli Museet igen. ( ^ ^ ) Detta är min 4e gång där, men det är alltid lika fint och lika kul! Man får inte ta foton innuti i museet så jag har inte så mycket foton, men här är några få i alla fall.
 
Det var väldigt varmt och soligt den dagen. Då jag hade mest vitt på mig blev jag en lysande blobb ;)
Här är jag med roboten från filmen Laputa the castle in the sky.
 
Jag lyckades även se derp ut på alla foton... ( _ _ )
 
Totoro ( // ^^ //) ~<3
 
Jag är fortfarande derp.
De hade små ekållon som la i fönsterkarmen. Passade perfekt för Totoro foto ( ^ ^ )