deadxsweetness

Gaijin lolita i Fukuoka~

Photoshoot med Elsa~

Kategori: Photoshoot

Idag hade jag och Elsa en liten photoshoot ihop! ( ^ w ^ ) Det var superkul, fast väldigt kallt. Vi fick dock en massa fina bilder så jag är gral glad.
 
Jag innan photoshooten :3
 
Ponny kiss ( ^ ^ )
 
Ponny on the head ehehe~
 
Elsa är super-söt!
 
Våra ponnys kan vara ihop :3 min är en kille och Elsas är en tjej
 
<3
 
( = ^^ = )
 

Min första Japan resa - from a lolita perspective, now and then~

Kategori: Guide, tips och reviews

Jag satt och kollade nyss genom mina gamla foton från Japan och kom att tänka på att det skulle vara lite kul att gemföra skillnaderna mellan den 1:a, 2:a och 3:e gången jag åkte dit. Då jag gjorde min första resa till Japan 2008 hade jag inte än börjat med bloggen (vad jag mins) så de här foton är uppe här för första gången. Kände dock att jag ser så fail ut på de flesta  att jag censurerat de lite... .
 
Första gången jag åkte till Japan var jag där i 10 dagar och var runt i Tokyo och Kyoto. Jag hade varit lolita i lite över 2 år (tror jag) och ägde inte så mycket brand. 2008 var yen fortfarande ganska låg och kronan hög så det var nog den resan som jag fick mest för mina pengar, trots att jag aldrig gick till Closet Child utan handlade bara nytt. Det roliga är att trots att jag hade förberett mig och kollat upp vart alla lolita affärerna låg, hittade jag inte till CC, trots att jag hade gått förbi den ett flertal gånger under resan. XD Detta stoppade dock inte mig från att handla upp alla mina pengar ändå. Jag tog en runda på Marui One och Laforet och där försvann typ alla mina pengar direkt. Trots att jag inte var vidare rik lyckades jag ändå köpta en hel del grejer, vissa av vilka jag fortfarande har idag. ( ^ ^ ) Jag handlade från märken som Innocent World, Angelic Pretty, Putumayo och Baby the stars shine bright. Dock så köpte jag bara småsaker på AP då jag var mer classic/old school lolita på den tiden.
 
Det största skillnaden mellan 2008 och nu är Harajuku. På de senare åren har området ändrats en del, både till det bättre och det sämre. Första gången jag var där hade jag turen att Harajuku bron var fortfarande en stor och populär mötesplats för de som gillar cosplay och alternativa klädstilar. Det fanns fortfarande gott om punkare, goth:ar, lolitor och andra coola människor som man kunde titta på och hänga med. Tyvärr så dog trenden att samlas där ut efter några få år efter det att jag hade varit där och vid min andra resa till Tokyo 2010 fanns det redan ingen där. För mig har det alltid varit en sak jag saknar med Harajuku, då det var riktigt kul att vara där.
Å andra sidag har Harajuku området utvecklats till en ännu bättre shopping distrikt som erbjuder allt man kan önska sig i klädväg. Nu finns det många fler klädes-, smyckes- och prylaffärer att gå i och det är ju alltid kul. :3 Så bortsett från gemenskapen man hade på Harajuku bron är själva Harajuku bättre etablerat nu antar jag.
 
2008 var man också mer 'exclusiv' som utlänning klädd i lolita. Då hade inte den stora Japan boomen kommit än riktigt och det fanns överlag färre utlänningar i landet. Jag antar att många skulle ha tyckt att det var jobbigt, men jag tyckte att det var kul att folk tittade på en och typ vinkade blygt. ( ^ w ^ ) Alla jag träffade var väldigt snälla och tyckte att det var awesome med en utlänsk lolita. Det intressanta är att när jag var där 2010 var det nästan ingen som uppmärksammade en, men 2012 så betedde folk sig igen som 2008. Det verkar som att det går lite upp och ner hur mycket uppmärksamhet man får, vet dock inte riktigt vad det kan bero på. Hursomhelst är det inte så att alla i Japan tycker att man är superfin och vill ta på en eller något liknande. Om man vill så kan man lätt få lite komplimanger och så, men om man själv tycker att det är jobbigt och inte vill ha sådan uppmärksamhet kommer ingen heller att vara jobbig mot en. Då japanerna är överlag mer vana vid lolitor är det inte alltid lika big deal för de som för folket här i Sverige. Jag tycker personligen att vara lolita i Japan är riktigt skönt och känns helt annorlunda från att vara det här.
 
En rolig sak som jag kunde göra efter min första Japan resa var att söka efter bilder på mig på Flickr. Det har jag gjort efter mina andra resor också men tyvärr med mycket sämre resultat. Just från 2008 har jag en massa bilder som jag senare hittade på nätet. Personligen tycker jag att det var riktigt skoj. ( = ^^ =)
 
Här är grejerna från min första handels dag på Marui One. ( ^^ )
Denna påse har jag faktiskt kvar och tro mig den är HUUUUGE XD
Alla som jobbade på hela Marui One (det är 6 våningar om jag inte minns fel) var så glada att jag handlade så mycket att de bugade och tackade varje gång jag gick förbi. Det var trevligt och snällt men fick även mig att handla mer haha
 
Första gången jag var på Harajuku~
Jag har på mig en Innocent World OP, och resten är handgjort eller offbrand.
Måste säga att jag kännde mig ganska utstirrad och out of place först men det gick bättre och bättre ju längre tid jag var där.
Den här coola tjejen såg jag långt ifrån och tog kort på henne, sen när jag väl närmade mig för att gå förbi frågade hon om vi kunde ta ett foto ihop. Så lycklig jag var! :3 Klart passade jag på att ta ett foto själv också.
 
 
Andra gången jag var där~
Då jag var lite mindre blyg frågade jag massa folk om foton. 8D
Här är jag klädd i 100% Putumayo och jag antar att man kan se att jag hade handlat en massa.
 
Då träffade jag en mycket cool man som var DJ på en klubb i Tokyo och klädde sig som en robot med 3 laser-svärd. Vi hängde på Harajuku hela dan och fick även träffa hans flickvän som var en söt japansk tjej.
Massor av folk ville ta foton med off och vi poserade en massa. ( ^ ^ )
Just detta foton hittade jag på Flickr.
Textbilden löd: "I thougt the foreigners came to Harajuku to take photos with the cool japanese, I guess today was opposite day"
Detta har varit det roligaste och coolaste citaten om mig ever~~~
 
Tredje gången på Harajuku. ( ^ ^ )
Här har jag på mig en blandning av BABY kjol + rosett, Putumayo kofta, IW blus och AP strumpor.
Då träffade jag en rolig snubbe från Nederländerna som gick runt i Pikachu kigurumi, vi hade superkul och har varit vänner sedan dess. Dessutom träffade jag flickvännen till DJ mannen igen och hon visade runt i Harajuku.
 
På så sätt fick jag det här fotot med ägaren/designern av Takuya Angel. ( ^ ^ )
Vi skulle även gått och träffat Shisen men han var inte där...
 
Då vi stog på Harajuku hela dagen, träffade jag även min första 'brolita'.
Han var så otroligt söt och snäll och hade perfekta lolitakläder. ( ^^ )
Det tråkiga var att min japanska var ganska limited och jag kunde inte direkt ha en bra konversation med honom. 
 
Just från denna dan har jag hittat flest bilder på Flickr.
Ser ni mig?  :3
 
Samma här ehehe~
 
Så ja... här är vad som hände med mig första gången jag var i Japan och en liten beskrivning på skillnader mellan nu och då. Hoppas det har varit lite kul att läsa (om någon nu läste detta), det har definitivt varit kul att skriva i alla fall! Till slut måste jag bara säga: jag saknar Japan! och folket på Harajuku bron... .
 
 
 
 
 
 
 

Wonder Party JSK+headbow

Kategori: Guide, tips och reviews

Idag öppnade jag äntligen min Wonder Party JSK och rosett. ( ^ w ^ ) Upptäckte flera grejer som var dåliga dock... detta var den mest skrynkliga klänningen jag någonsin fått hem. Fick stryka den ordentligt då den var skrynklig inte bara i kjolen utan även upptil. Hade verkligen otur med packningen denna gången. Suck. En annan grej jag upptäckte var att den lilla skeden på rosetten där fram var hängd på fel håll, så jag fick ha och böja upp grejen som den hänger i och vända den rätt. ( >____> );
 
Ja ni kan ju se hur skrynklig den är ( ^ ^ );
Borde kanske stryka den först sen ta foton haha men så långt tänkte inte jag.
 
Den lilla rosetten är avtagbar och klänningen har fina detaljer, trots att de inte är så många...
Personligen tycker jag att trycket kunde vara lite finare, men jag antar att det är likadant som på den första vertionen. En sak jag inte gillar är att klänningen luktar målarfärg, om ni någonsin har målat med akrylfärg speciellt de som är guld/silvriga så är det så det luktar. Antar att det är just guldfärgen som luktar. ( _   _ );
 
Skrynklig, skrynklig...
Bilden är inte så stor men man kan se hur trycket är lite pixligt eller något. Övergångarna från typ brun till vitt ser lite sådär ut tycker. Annars är trycket fint.
 
Skeden till höger fick jag byta håll på.
 
Min rosett ( ^ ^ ) gillar denna mer än den ursprungliga vertionen.
 
Så såg den ut innan
 
Sen kunde jag inte motstå att även köpa ett matchande halband.
ehehe~
 

Bitter på AP!

Kategori:

I detta inlägget ska jag vara lagom bitter på Angelic Prettys japanska affär. Jag beställde och fick hem min Wonder Party JSK och rosett idag, vilket jag är glad för MEN vem skickar ett paket som ska till andra sidan världen och är värt 3000kr i bara en plastpåse?!?!?! Det fanns inget skydd för klänningen inne i paketet heller, inte ens papper. Den låg där helt enkelt i sin tunna plastpåse och det var allt. Herregud AP vad tänker ni med? Det var även hål i ytterpåsen vilket förvånar inte mig. De andra gångerna jag har beställt från de var det silkespapper och bubbelplast för att skydda innehållet så detta gör mig väldigt förvånad och ledsen...

Som tur är så verkar klänningen inte skadad i alla fall. Tror jag aldrig ska handla från deras japanska sida mer då detta är ej det första problemet jag har haft med de. Det går mycket snabbare att få varan skickad och bättre paketerad från AP i San Francisco. Suck.

Fick även betala över 1000kr i tull för att hämta ut paketet. Inte APs fel men gjorde knappast mig gladare. (T_T)

Påse

Ja... inget skydd whatsoever

En nybörjar-lolitas guide & Kera översättning

Kategori: Guide, tips och reviews

För ett litet tag sedan fick jag en förfrågan om att göra en liten lolita quide för nybörjare. Det tyckte jag lät väldigt kul och precis då hade Kera en artickel om vad de ansåg var bra/basic för lolita stilen. Såhär kommer en översättning av en artikel från oktobers nummer av Kera och lite av mina egna åsikter. Tänk på att detta är en fri översättning gjord av mig och ingen professionell sådan.

 

 

Här är en bild av artickeln, jag gjorde ciffrorna lite större så de ska synas bättre. :)

 


1. Hår och accessoarer
För lolita stilen rekommenderarvi långt hår. Bäst med lugg. Man kan ha håret framför axlarna eller göra två tofsar.Som håraccesoar ska man ha en rosett och det är perfekt!


2. Blus
Om man ska ha en Jumperskirt får man ha en blus under. De flesta lolita märken gör JSK så att man ska kunna få plats med en blus. Först prova att skaffa en basic vit blus.


3. Väska
Eftersom lolita kläder måste användas med viss försiktighet, rekommenderarvi inte stora väskor. För att det ska se fint ut välj gärna en liten väska. Vi rekommenderaren axelväska som är lätt att hantera.


4. Accessoarer
Halsband och ringar är de vanliga accessoarerna, men vänta med de till sist. De kan råka skada kläderna. Prova först med bara halsband, vi föreslår att använda ett enkelt sådant. Det är populärt med hjärtform.


5. Wristcuffs
Wristfuffs är spets som man har på handleden. Från början användes de för att hålla uppe långa ärmar, men nu börjades de användas som vanliga accessoarer.Vid användning av kortärmadblus prova att ha wristcuffs. Genom att använda wristcuffs kan man göra outfiten finare.


6. Rosett motiv
Rosetter är nödvändigaför lolita stilen. Det finns alltid många saker med rosett motiv till salu hos de olika lolita märken. Genom rosett motiven blir outfiten mer söt och fin.


7. Jumperskirt
Jumperskirt kallas klänningar utan ärmar. När man är nybörjare i lolita stilen är det bra att ha en jumperskirt. Det ser bra ut även utan att man har gjort något speciellt. För att kjolen ska bli fin och puffig använd gärna en underkjol. Hur det ser ut med olika underkjolar är visat till vänster.


8. Skor och strumpor
Vanligast är att använda knähöga strumpor eller strumpbyxor och platta skor med kors remmar framtill. Vi rekommenderarplatta skor som är lätta och bekväma att ha på sig. För nybörjare är det bra med svarta eller bruna skor, till att börja med. Strumpor eller strumpbyxor är bäst att ha enkelfärgade, i vitt eller rosa.


Egna åsikter:
Till största delen håller jag med det som står skrivet i Kera. Vissa saker som att det är bra att ha långt hår är väl mer av en smaksak, men det är klart att har man långt hår så går det att göra olika frisyrer och så. Sen om man inte har det, som ex. jag, så får man göra det bästa av det. Inget fel med kort hårt till lolita, tycker jag.


Om jag skulle ge tips på kläder, skulle jag nog säga att det är bra att börja med kjol och blus eller någon söt tröja. Jag håller dock med Kera att det kanske är enklare att skaffa en JSK och en blus, så man har en hel outfit färdig. Det är väl lite mer krävande att matcha ihop en outfit bestående av flera delar. Men om man har en kjol kan man kombinera den på olika sätt och skapa flera olika outfits än med bara en klänning. Det är såklart en smaksak, jag själv hade kjol och blus/några tröjornär jag började.


Accessoarer är det lite svårt att ge tips på då det finns så många. Beroende på vilken lolita stil man gillar så kan det vara allt från rosor och hjärtan till kors och spindel motiv. Halsband och ringar är nog mest basic, wristcuffs måste man inte skaffa om man inte gillar de. Enligt mig är det lika fint med armband. Jag tycker även att man får välja vilken väska man vill till sina lolita kläder, oberoende storleken. Det är klart att den ska se fin ut och passa in, men den måste även vara praktisk så att man kan använda den. Då det vanligaste är att ha knähöga strumpor, finns det även strumpor som går längre upp, längre ner och såklart strumpbyxor.
Hoppas detta hjälpte lite. Om ni har några andra frågor eller frågor om detta så är det bara att fråga på.
AP Glass Bottle of Tears

Kategori: Allmänt

Hade lite ledig tid så jag tog lite foton på min Glass Bottle apron skirt. ( ^ ^ ) Jag kommer ihåg att när jag först såg den i Japan så tyckte jag att den inte var tillräckligt fin för att köpa, men nu har jag ändrat mig. När jag fick den i fredags så kom jag fram till att den var riktigt fin. Den är ockå min första apron kjol vilket är spännande, dock så hoppas jag att det inte ser för maid-ish ut när jag har på mig den.
 
Tada~
Innan jag fick den hade jag för mig att jag hade beställt den i vitt, men blev sedan positivt överraskad över att den var rosa. ( ^  ^ )
Trycket på kjolen är glas-flaskor, blommor, kanin och en pony! :3
I en av flaskorna sitter även Alice~
 
Lite detaljer.
Jag gillar att rosetten både på kjolen och själva headbown har små glaskulor som hänger på sidorna. :)
Dock är de stora runda glas 'pärlorna' lite stora tycker jag... känns lite plastigt, men ser okay ut när man tittar på helheten.
 
Nu har jag kjolen, rosetten, halsbandet och ringen från denna serie. YAY!
 <3 ~( ^ ^  )