deadxsweetness

Gaijin lolita i Fukuoka~

Dagens outfit

Kategori: Allmänt

Lite random post, jag var i Malmö på en mini-grillfest idag. Åt korv med bröd och fick en fjäril ballong! (^^) Det var ett tag jag hade en ballong att leka med haha ganska kul ändå. Här är min enkla outfit:
 
Fin ballong jag har, ellerhur XD
 

Helsingborg, en outfit och shopping

Kategori: Allmänt

Idah var jag i Helsingborg med Kami och shoppade lite. ( ^ w ^ ) Jag ville klä mig lolita men det skulle kanske regna så jag bestämde mig att skippa det. Det blev gyaru istället, men det är ju också fint. Här är min outfit:
 
Lite derpig face hade jag dock 8D
Har på mig Liz Lisa shorts&väska, tröjan är Ank Rouge, resten lite random ( ^ ^ )
 
Face
Nu när det har varit mer sol ute har jag fått fräknar... ser lite random ut ( -  - );
 
Här är en del av vad jag köpte.
Ett läppglans och en rouge/ögonskugga från Chanel.
 
Läppglanset är lite mörkare rosa så det ser mer naturligt ut än baby-rosa nyanser. Jag har råkat köpa så mycket baby-rosa läppstift på sistonde att jag kännde att det behövdes något annat. XD
Jag visste inte att det var en rouge från början utan tänkte att det var en ögonskugga. Men det funkar som både och, och jag tycker att det blir en väldigt fin ögonskugga i alla fall. ( ^ ^ ) Den är lite ljus-rosa-is och väldigt glittrig! Glittrigt gillar jag hehe ( * w * )
 
 
 
 

Kandidat presenter~

Kategori: Allmänt

Jag fick äntligen mina kandidat presenter från min mamma. ( ^^ ) Jag fick se och prova de innan, men fick inte de fören vi hade ett litet firande. Alla presenter är riktigt fina, så jag är väldigt glad att jag äntligen kan använda de.
 
De flesta grejerna är från Liz Lisa ( * 3 * )
 
Min nya plånbok! Den är väldigt stor och lång dock, de svenska sedlarna är ganska korta och fyrkantiga så de åker runt där inne, men japanska yen är mycket smalare och längre så de passar perfekt - plånbokenär ju gjord för de också. :3
 
Insidan är blommig.
 
Liz Lisa kjol. Den är dock för stor för mig, så den väntar på att sys in för tillfället.
 
Lite detaljer. ( ^^ )
 
En supersöt tröja från Sanrio fick jag också. Den kommer nog användas flitigt!
 
Den är väldigt mjuk och len, med riktigt bra kvalitet.
 

Naglar

Kategori: Allmänt

Gjorde nya naglar igår. ( ^ ^ ) Denna gången är de ljus lila med spets och fjärilar. Jag gjorde även svarta detaljer på ena handen och bruna på den andra för skoj skull.
 
Hoppas att de håller sig ett bra tag, för jag är riktigt nöjd. ( ^ w ^ )
 
 

NHK lolita dokumentär

Kategori: Allmänt

På senaste tid har bilder från en NHK lolita dokumentär cirkulerat runt på Tumblr och nu har jag äntligen hittat vart man kan kolla på dokumentären online. ( ^ ^ ) Man får bland annat en förklaring avvad lolita är, en inblick i hur designers jobbar på Baby the stars shine bright och hur plaggen sedan blir sydda. Jag tyckte det var väldigt intressant för det verkar som att alla plaggen sys i Japan för hand! Jag hade tänkt mig att produktionen var i stora fabriker, men nu när jag vet att det är handsytt så känns det mycket mer speciellt. Rekomenderar alla att kolla!
 
Lolita delen av dokumentären börjar efter de berättar om runway stilar
( ^  ^ )

En awesome frisör i Shimokitazawa

Kategori: Allmänt

I området Shimokitazawa i Tokyo finns en känd frisör som gör färgglat, poppigt, harajuku style hår. Jag skulle gärna ta en runda dit, men det känns som att jag inte har tillräckligt mycket hår för att göra en sådan cool frisyr och jag antar att det inte riktigt passar in i min stil heller. Skulle dock fortfarande vilja prova! (*^_^*)
 

Lolita 10 plagg - 7 outfits

Kategori: Allmänt

I den Kera tidningen jag köpte sist finns den en liten tips del där de visar hur man kan skapa outfits för en hel vecka av 10 olika plagg. Tänkte att det var lite intressant, så här hur man klär sig lolita hela veckan av 10 plagg:
 
Det är intressant att de inte räknar med accesoarer i de 10 sakerna. ( ^ ^ );
Personligen skulle jag föredra att ha 2 kjolar istället för att ha 2 klänningar och bara en kjol, då kjolar kan kombineras på flera olika sätt.
 
 

Dagens outfit

Kategori: Allmänt

Här är min outfit från igår. ( ^ ^ ) Ville uppdatera mer idag, men blogg.se appen har slutat fungera igen... så får ta det en annan gång och nöja mig med denna korta uppdatering så länge.
 
Så här såg jag ut när jag for till Malmö i lördags. ( ^ ^ )
Gick runt i affärer, handlade lite, åt på kinesik restaurang och blev blöt på kvällen för det började plötsligt ösregna. En mycket bra dag annars!
 

Kandidat

Kategori: Allmänt

Idag fick jag veta betyget på min kandidatuppsats och jag fick VG! Jag är väldigt glad att mina förväntningar förverkligades, dessutom eftersom jag fick VG på uppsatsen så får jag VG på hela kursen. Riktigt trevligt. :3 Så ja, nu har jag kandidat examen i Japanska/öst asien kunskap. ( ^  ^ )
 
Synd att det skulle vara så sugit väder (både igår och idag), jag ville klä mig fin och gå ut och fira... men det blir inget klä sig fins i alla fall. En fika kanske jag ändå kan ordna. ;)

Syprojekt

Kategori: Allmänt

För ungefär en månad sedan köpte jag en söt klänning/nattlinne på en vintage affär och tänkte att den skulle bli fin om jag sydde om den. Nu har jag äntligen sytt om och pillat ihop allt, så här är resultatet:
 
Bild vänster: före
Bild höger: efter
 
Jag siktade på att sy om den till en söt klänning som kan både vara lite lolita-ish/party kultkei-ish. Man ser inte alla detaljer så bra på fotot men jag är riktigt nöjd med resultatet i alla fall. ( ^ ^ ) Det var så länge sedan jag sydde, kul att göra något kreativt igen!
 
Här är en lite snabba foton tagna randomy för att visa hur klänningen ser ut på mig:
 
Inget smink, så blurry face
 
 
 

Sommar

Kategori:

Nu har det blivit sommarlov för min del. (^_^) Jag kommer att jobba från nästa månad verkar det som men nu har jag inte mycket att göra, så massa fritid. Om det är någon som undrar något, eller vill ha information/något översatt säg bara till! (・ω・)ノ

Dagens outfit

Kategori: Allmänt

Här är min outfit från idag. ( ^ ^ ) Var ute och åt frukost, sen gick runt i stan och hittade en fin ljusblå chifong-klänning/nattinne. Ska sy om den lite, tror att det kan bli riktigt fin~