deadxsweetness

Gaijin lolita i Fukuoka~

Dagens outfit

Kategori: Allmänt

Här är en bild på min outfit från i lördags:
(Kännde mig sjuk och blä så det blev inte så super-lolita utan ganska casual...)
 
Hmm står lite weird XD
Klänningen är Shirly Temple, cardigan är BABY, strumpor Innocent World
 
Jag älskar verkligen denna klänningens tyg/mönster! Det är tjockt tyg, som typ på soffor men det känns mjuk och nice. Mönstret är så fint! Inspirerat av Alice i underlandet. ( ^  ^ )
 
Random face bild.
 
 
 

Light up

Kategori: Allmänt

Ursäkta att jag inte har uppdaterat bloggen på en hel vecka! Det har varit crazy upptaget här, vilket inte är ovanligt men nu hann jag verkligen inte med bloggen. ( ^  ^ );
 
Jag tänkte dela med mig av foton från för-förra veckan då jag och min värdfamilj åkte för att titta på kouyo. Kouyo kallas de träden/löven som byter färg på hösten och här i Japan blir det väldigt fint med alla träden i olika färger. Vi åkte ut en bit från Fukuoka till en park där alla träden är upplysta på kvällen. Det var mycket vackert att se! Det fanns röda träd, gula träd, gröna träd och träd som hade en blandning av alla färger på samma gång. Det enda tråkiga är att det blåste riktigt kallt och vi frös medans vi gick runt, men det var definitivt värt det! ( ^  ^ )
 
I mitten av parken fanns det även en sjö i vilken träden speglades. På sjön flöt även ett par lanterns med levande ljus i. Riktigt fint!
 
 
Jag såg väldigt många profesionella fotografer liksom amatörer. Som tur är var det inte för mycket folk, för om man behöver gå runt och trängas är det ju inte lika kul.
 
 
På ena sidan av sjön fanns ett litet tehus. Där kunde man sitta ner på verandan och avnjuta en kopp varm te medans man tittar på denna vackra utsikt. Det gjorde inte vi tyvärr, kanske nästa gång. ( ^ ^ )
 
 
Hoppas jag kan åka till ett liknande plats igen!
 

Dagens outfit

Kategori: Allmänt

Här är min outfit från igår, då jag och Viktoria var runt på stan. Det har blivit mycket gothic för min del på sista tiden... universitetets livet gör mig inte glad. haha ( __ __ );
 
Alice and the pirates och BABY outfit ( ^ ^ )
 
Här kommer en väldig massa egobilder för jag kunde inte välja den som var finast... XD
 
 
 
 

Kashii temple

Kategori: Allmänt

Mitt japanska universitet ligger i närheten av ett stort tempel som är ganska känt här i Fukuoka och även runt om i Japan. Templet ar en begravningsplats åt en av Japans tidiga kejsare och är grundad av kejsarinnan Jingu. Hon var en mycket popilär figur i Japan innan andra världskriget, men är nu mytförklarad och borttagen från alla historie-läroböcker. Kashii templet är på så sätt ett ganska spännande ställe, med massa historia bakom sig.
 
Då jag gick dit visste jag egentligen inte mycket om templet, utan jag var bara ute på en kvällspromenad. Det blev ganska snabbt mörkt när jag var där, så jag har inte så många bilder. Men jag tänkte i alla fall dela med mig av de jag har. ( ^ ^ )
 
 
I Japan kan man betala 100yen och få en liten lapp med ens fortune, detta kallar o-mikuji. Har man tur så är allt bra och man tar med sig lappen hem, har man otur däremot ska man knyta fast lappen på ett speciellt ställe vid templet. Gör man det så lämnar man alla de dåliga sakerna där och blir därför inte lika påverkar av den dåliga turen som man egentligen ska ha.
Min o-mikuji var den näst bästa så jag tog lappen och är glad och nöjd. ( ^ ^ )
 
Enligt legenden om kejsarinnan Jingu, planterade hon detta träd i templet och sa att hennes själ kommer alltid att finnas kvar i den. Därför sägs det att trädet är cirka 1500 år gammalt.
Det blev riktigt obehagligt att vara vid templet ensam när det blev mörkt på kvällen... kan vara för att hennes själ är kvar och lurkar i mörkret kanske? hehe
 
Japanska tempel är oftast inte bara en byggnad utan det finns flera minre byggnader runt om. Här är ett litet tempel på en kulle i skogen.
 
Här är main gaten ( ^ ^ )
Den var stor och väldigt fin!
 
 

Fukuoka lantern festival

Kategori: Allmänt

För cirka två veckor sen hade vi en festival här i närheten av universitetet. Det var en lantern festival som hålls varje år och det verkar som att om man kommer dit i tid kan man få göra en egen lykta. ( ^ ^ ) Vi var där ganska sent, så inget lykt-görande för oss... men det var fortfarande kul att se vad andra hade gjort. De flesta lyktorna som fanns där var gjorda av barn på olika dagis och skolor, så det var massa anime karaktärer och andra söta motiv på de. På kvällen öppnades även små stånd som sålde mat och dryck och det fanns ett band som spelade. Main eventet av festivalen var att tända lyktor. Det fanns kanske ett tusen lyktor utställda i olika mönster och alla skulle tändas av besökare. Det var såklart kul, men i längden lite jobbigt också. Lyktorna var ju så många! Men när de alla var tända blev det riktigt fint. Här kommer lite foton~
 
Jag gick klädd i lolita ( ^ ^ )
 
Innan det blev mörkt gick vi runt och kollade på alla lyktor i väntan på att få tända de.
 
Barnens lyktor var så söta!
 
ochså blev det mörkt!
 
lyktor i form av två hjärtan <3 många tog foton sittande i mitten ( ^ w ^ )
 
 
även på bron och vid floden fanns en massa lyktor. Det var riktigt finnt att promenera där vid. ( ^ ^ )
 
 

Dagens outfit

Kategori: Allmänt

I helgen var jag borta på en arrangemang som heter English Village. Det var ett tredags-program där både japanska och utlänska studenter deltog och vi bara pratade engelska. ( ^ ^ ) Det var både föreläsningar och lekar och massa aktiviteter, sen kom man hem till läxor och prov som man ej haft tid att förbereda. Så trött jag är! ( > < )
 
Hursomhelst här är en bild från i söndags när jag åkne ner till stan.
 
 

Lite runt om i Fukuoka

Kategori: Allmänt

Här är ett litet inlägg från när jag och Viktoria gick runt i Fukuoka och kollade på lite olika tempel. Det finns riktigt många tempel och shrines i Fukuoka, men det står aldrig någonting om de förutom litegrann på japanska så jag vet tyvärr inte så mycket om alla de ställen vi har varit på... ( ^ ^ ); Därför blir det mest bilder och inte mycket text i detta inlägget. XD

Liten shrine.
 
Denna statyn är av den munken som grundade en av Buddhist-grenarna i Japan har jag för mig. Komemr tyvärr inte ihåg vilken av grenarna det faktiskt var.
 
 
Trots att det finns en massa fina tempel har jag inte sett en ända munk än. När vi gick runt vid templen var det aldrig någon där. 
 
Japansk trädgård. ( ^ ^ )
 
 

'Min' video är äntligen ute!

Kategori: Allmänt

För ungefär 3-4 månader sedan fick jag äran att vara med i en video gjord av Martin Philip. Han har både författat musiken, skrivit och sjungit sången och filmat och klippt ihop videon själv. Nu är den äntligen färdig och ni kan se den här:
 
 
Det var riktigt kul att filma videon och jag är väldigt glad att jag fick chansen att vara med i den.
Tack så mycket Martin för att du kontaktade mig!
 
Här är länken till Martin Philips hemsida där ni kan lyssna på andra av hans låtar och se andra videos. ( ^ ^ )

Halloween

Kategori: Allmänt

Lite sent nu men här kommer Halloween bilderna! ( ^ ^ ) Vi hade en 'stor' Halloween party i fredags där vi åt snacks, hade en kostym tävling och bara hängde. Inte så spännande tyvärr... jag hade inte laddat min kamera den dagen så jag har inga bilder från själva festen. Här är lite bilder på hur jag såg ut i alla fall.
 
Mm bilder tagna nerifrån är aldrig så flattering... men här ser ni min outfit i alla fall ( ^  ^ )
Klänningen och bonneten är BABY och blusen är AP, strumpor är IW. Allt köpt när jag var i Tokyo. 
 
Den röda ros-grejen gjorde jag i all hast dagen innan, men den blev väl okay ändå. Det verkade som att alla japaner var väldigt imponerade i alla fall. ( ^ ^ )
På kostym tävlingen kom jag på andra plats och det tyckte jag var riktigt bra. Jag var ju trots allt lolita och hade inte direkt en kostym ju.
 
och lite fler ego-bilder~
 
 
Och här är en purikura bild vi tog på kvällen: